VIK poništio odluku: Ipak neće dolaziti na vrata da vam naplate račun

Radiosarajevo.ba
VIK poništio odluku: Ipak neće dolaziti na vrata da vam naplate račun

Operativni štab za incidentne situacije Preduzeća je ponovno razmatrao navedenu mjeru koja se odnosi na formiranje mobilnih timova za naplatu te donio odluku da se ista obustavi, imajući u vidu trenutnu situaciju I potrebu da se kontakti svedu na minimum.

Potvrđeno je to za Radiosarajevo.ba u sarajevskom Vodovodu i kanalizaciju, na naš upit koliko je razumno da to preduzeće građanima šalje inkasante za naplatu u situaciji u kojoj, zbog širenja novog soja koronavirusa (COVID-19), socijalni kontakti moraju biti svedeni na minimum. 

Zbog toga su brojni građani negodovali putem društvenih mreža. 

"U isto vrijeme, imajući u vidu krucijalnu važnost našeg Preduzeća za sve građane, institucije I privredne subjekte Kantona Sarajevo, ovim putem se zahvaljujemo svim potrošačima koji i u ovim izuzetno teškim trenucima izmiruju svoje obaveze po osnovu ispostavljenih računa za isporučenu vodu I odvodnju otpadnih voda i time nama pomažu u održavanju pogonske spremnosti sistema vodosnabdjevanja, rečeno je za Radiosarajevo.ba u VIK-u. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak