Vijeće ministara BiH: Za projekte kulture preko 3 miliona maraka

3
FENA

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, na prijedlog Ministarstva civilnih poslova, donijelo je u novom tekstu Odluku o kriterijima za raspored sredstava iz tekućeg granta "Sufinanciranje projekata kulture u Bosni i Hercegovini" za razdoblje 2024. - 2026. godine, ukupno vrijednog 3.097.000 KM na godišnjoj razini.

Ova sredstva osiguravaju se Zakonom o proračunu institucija BiH i međunarodnih obveza BiH s pozicije 'Tekući tranferi i grantovi' za 2024. godinu, dok će sredstva za 2025. i 2026. godinu biti osigurana zakonima o proračunu institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za svaku godinu pojedinačno.

Sredstva se raspoređuju za sufinanciranje projekata iz oblasti kulture javnim natječajem sukladno kriterijima definiranim ovom odlukom.

U toku policijska akcija na Darivi: MUP KS hapsi više osoba povezanih s ubistvom migranta na Stupu

Minimalni iznos sredstava koji se može rasporediti iz ovog granta iznosi 5.000 KM, a maksimalni do 200.000 KM.

Ministarstvo civilnih poslova objavit će javni natječaj na svojoj službenoj web-stranici, a obavijesti o natječaju bit će objavljene u tri dnevna lista koja izlaze na području cijele BiH, saopćeno je nakon današnje sjednice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak