Vedran Zubić: Umjesto da počne prva smjena počeo je policijski uviđaj. Dotakli smo dno

14
Radiosarajevo.ba
Vedran Zubić: Umjesto da počne prva smjena počeo je policijski uviđaj. Dotakli smo dno

Profesor Vedran Zubić oglasio se na društvenim mrežama nakon jutrošnje pucnjave ispred Srednje škole u Sarajevu u kojoj je jedan učenik ranio drugog iz vatrenog oružja.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti: 

"KATASTROFA. Ispred škole u Sarajevu je jedan maloljetnik iz vatrenog oružja pucao i ranio drugog maloljetnika! Umjesto da počne prva smjena počeo je policijski uviđaj! DOTAKLI SMO DNO!

NATO: Sjeverna Koreja poslala trupe da se pridruže Rusiji u ratu protiv Ukrajine

Godinama se 'žmiri' na sve ono što se dešava, gura pod tepih, ne reagira adekvatno niti se na probleme gleda adekvatno i realno. Problemi asocijalizacije, nedostatka empatije i emocija te TOTALNA KRIZA DRUŠTVA je došla na naplatu! Upozorava(l)o sam da će maloljetnici početi pucati, da će roditelji početi prijetiti maloljetnicima, da je kriza morala i divlji kapitalizam 'pojeo' etiku i empatiju, da se neće riješiti problemi u zatvorenim kancelarijama sa donošenjem 'preporuka' nego ozbiljnim radom na terenu!

ŠKOLE TREBAJU UVESTI SAMO ODGOJNI I PEDAGOŠKI RAD U NAREDNIH PAR MJESECI! Teme moraju biti emocije, empatija, patopsihologija, odnosi u društvu, moralne vrijednosti, imocija, psihič̣ki i tjelesni razvoj, segregacija...

P.S. Za psovanje nogometnom sudiji kazna treneru je 3000 KM, a za šamaranje nastavnice na radnom mjestu od strane roditelja 400 KM - SVE JE JASNO", objavio je Zubić na svom Facebook nalogu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (14)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak