Vasković tvrdi da zna nove detalje slučaja. Denis Stojnić: Sve je ovo hajka kojom mi nanose štetu

3
Radiosarajevo.ba
Vasković tvrdi da zna nove detalje slučaja. Denis Stojnić: Sve je ovo hajka kojom mi nanose štetu

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine proširilo je istragu protiv Denisa Stojnića zbog pranja novca, tvrdi reporter Slobodan Vasković u novom tekstu na svom blogu.

Stojnić, protiv kojeg je nedavno potvrđena optužnica zbog sumnji da je, koristeći se počasnom iskaznicom Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH, kao i svoje česte kontakte sa nekadašnjim direktorom OSA BiH Osmanom Mehmedagićem Osmicom, od tri osobe zahtijevao i primio novčane iznose od 20.000 KM, 25.000 eura i 24.000 KM.

"Stojnić je, prema mojim informacijama, od jedne domaće banke, početkom ove godine, podigao kredit za kupovinu kuće u visini od 180.000 KM. Prije nego je predao zahtjev za kredit, Stojnić je s radnicom iz svog ugostiteljskog objekta sklopio lažni ugovor o iznajmljivanju stana.

Emir Spahić objasnio stegovne mjere: "Neke stvari se moraju poštovati"

Prema tom ugovoru, ona Stojniću svaki mjesec plaća 2.700 KM za iznajmljivanje stana. Nakon potpisivanja ovog ugovora, Stojnić je podigao kredit od 180.000 KM, a mjesečna rata iznosi 2.700 KM. Plaća je tako što pomenuta radnica svaki mjesec navodnu kiriju od 2.700 KM uplati na Stojnićev račun, a on, potom, plati ratu kredita", tvrdi Vasković, pa dalje nastavlja:

"Gdje je kvaka: Ugovor o zakupu stana je lažan, jer u Ulici Donji Kromolj i dalje živi Stojnić, dok njegova radnica živi na Dobrinji. Uz to, njena mjesečna zarada je maksimalnih 1.500 KM, tako da je jasno da joj Stojnić svaki mjesec da 'na ruke' 2.700 KM koje ona položi u banku. Na taj način, Stojnić u legalne tokove ubacuje prljavi novac." 

Inače, iz Tužilaštva su ranije otkrili kako Stojnića sumnjiče da je gore navedene novčane iznose zahtijevao i primio kako bi iskoristio svoj utjecaj i položaj te posredovao da se navedenim osobama ukinu izrečene mjere o postojanju sigurnosne smetnje za pristup tajnim podacima, odnosno mjere kojima su proglašeni prijetnjom po nacionalnu sigurnost, prijetnjom za javni poredak, javni red i mir ili sigurnost Bosne i Hercegovine, te im je prijetilo protjerivanje iz BiH.

Iskaznica OSA-e, Osman Mehmedagić i novac: Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu protiv Denisa Stojnića

"Tužilaštvo BiH zatražilo je oduzimanje nezakonite imovinske koristi od optuženog. Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu Bosne i Hercegovine koji ju je i potvrdio", saopćeno je iz Tužilaštva 24. septembra.

S druge strane, Denis Stojnić tvrdi da je u pitanju hajka koja traje već dvije godine, kojom mu se nanosi nemjerljiva šteta: "Prije dvije godine bio sam lažno, bez ikakvih dokaza, optužen za međunarodnu prostituciju, gdje sam zbog te lažne optužbe izgubio ugovor sa drugom najjačom borilačkom MMA organizacijom Bellator. Po automatizmu je ta gnusna i odvratna optužba ukinuta, a meni je nanesena nemjerljiva šteta i to se odrazilo na moju sportsku i poslovnu karijeru."

Ustvrdio je kako će dokazati da nije uzeo 94.000 KM - advokat mu je Omar Mehmedbašić, op. pr. - a o slučaju još dodaje:

"Preko mog oca Zdravka Stojnića, poznajem kneza Alberta ll od Monaca i više puta sam sjedio s njim i nemam nikakav utjecaj na njega i nisam imao što ga poznajem i što sam sjedio sa njim i slikao se sa istim. Imam također sliku s Dinom Konakovićem, Bakirom Izetbegovićem, Željkom Komšićem i sjedio sam sa istima više puta pa na iste nemam nikakav utjecaj. Tako i na tada direktora OSA-e Osmana Mehmedagića nisam imao nikakav utjecaj, a to je već za dokazivanje na sudu. Protiv mene je podignuta optuženica za trgovinu utjecajem, koja mi nije baš jasna jer nikakvog utjecaja nisam imao."

"Bilo je ročište za produživanje mojih mjera koje već traju dvije godine i do sada sam se uredno javljao, sem jednog puta gdje sam se javio utorak, umjesto ponedjeljak. Boli me jedna stvar, a to je da ljudima sa Sky aplikacije koji su optuženi za ozbiljna krivična djela bavljenjem narkoticima, vraćeni pasoši i ukinute im mjere a za mene koji nikada nisam posjedovao Sky i Anom aplikaciju, što Tužilaštvo zna, se traže produženje mjera" stava je Denis Stojnić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak