Uljepšavanje glavnog grada: Obnovljena fasada u srcu Sarajeva

Radiosarajevo.ba

Obnovljena je fasada na stambeno-poslovnom objektu u ulici Telali broj 3 na samom ulazu u centralni dio Baščaršije, obajvio je na svom zvaničnom Facebook profilu gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka. 

Pojasnio je da je ovaj objekt godinama bio u izuzetno lošem stanju sa dotrajalom i oronulom fasadom.

Projekt obnove zajednički realiziraju Grad Sarajevo i Općina Stari Grad, a radi se o nastavku projekta uljepšavanja glavnog grada BiH.

„Iskreno mi je drago, i ponosan sam što smo ispunili ovo obećanje. Sada imamo potpuno drukčiju sliku u odnosu na ruglo koje je narušavalo ukupni dojam, ne samo za naše goste nego i za građane Sarajeva. Baščaršija je jedna od naših najvećih vrijednosti i učinit ćemo sve da ona zauvijek sija u najljepšem svjetlu“, poručio je Skaka.

U okviru projekta, planirano je utopljavanje i zamjena stolarije i oluka.

Procijenjena vrijednost ovih radova je oko 60.000 KM, a Općina Stari Grad i Gradska uprava ih finansiraju u jednakim omjerima.

"Zahvaljujem i Općini Stari Grad na saradnji i na tome što su prepoznali zajedno sa nama važnost ovog projekta", zaključio je Skaka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak