Abdulah Skaka dobio Specijalnu nagradu Međunarodnog Olimpijskog Komiteta

Radiosarajevo.ba
Abdulah Skaka dobio Specijalnu nagradu Međunarodnog Olimpijskog Komiteta
Foto: Gradska uprava Grada Sarajeva / Olimpijski komitet BiH

Olimpijski komitet BiH dodijelio je večeras gradonačelniku Sarajeva Abdulahu Skaki Specijalnu nagradu Međunarodnog olimpijskog komiteta! Riječ o jednoj od najznačajnijih priznanja ove najmasovnije svjetske sportske organizacije.

Istaknut je njegov doprinos realizaciji projekta obnove Olimpijskog muzeja te organizaciji Olimpijskog festivala mladih EYOF.

Međunarodno priznanje "Olimpizam u akciji" je uručeno na gala svečanosti Izbor najboljeg sportiste BiH u organizaciji Olimpijskog komiteta BiH. Organizatori su istaknuli kako je energija koju gradonačelnik Sarajeva ulaže u projekte bila ključna za njihov uspjeh.

"Izuzetna mi je čast primiti ovo priznanje, koje dijelim sa građanima Sarajeva. Obnova Olimpijskog muzeja je bila naša misija i poseban projekt Sa ovog mjesta mogu reći da se ova manifestacija sljedeće godine održati u obnovljenoj zgradi Olimpijskog muzeja", rekao je Skaka izražavajući zahvalnost i partnerima iz Vijeća ministara i Ministarstva civilnih poslova te Kantona Sarajevo koji su pomogli obnovu.

Gradonačelnik Skaka je čestitao i svim nagrađenim sportistima te najavio povratak Olimpijskog duha u Sarajevo sa predstojećim Olimpijskim festivalom mladih EYOF koji počinje već u februaru.

"Olimpijski plamen će ponovo gorjeti u Sarajevu na ponos svih nas kao najava nove sarajevske olimpijade", poručio je gradonačelnik Skaka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije