Abdulah Skaka izabran za dogradonačelnika Grada Sarajeva

Radiosarajevo.ba
Abdulah Skaka izabran za dogradonačelnika Grada Sarajeva

Abdulah Skaka danas je na hitnoj sjednici Gradskog vijeća izabran za dogradonačelnika Sarajeva. Nakon polaganja svečane zakletve Skaka je zahvalio vijećnicima na ukazanom povjerenju i kazao da je svjestan historijskog značaja Sarajeva i da će raditi na razvoju grada Sarajeva kao urbane sredine.

Kaže da će insistirati na započetim projektima, a fokus njegova djelovanja bit će poboljšanje međunarodne saradnje, jer je Grad Sarajevo pobratim s mnogim gradovima u regiji, Evropi i svijetu općenito.

"S obzirom na to da dolazim iz Starog Grada, svjestan sam velikog značaja trebevićke žičare, i radit ćemo na tome da se nakon dužeg vremena, a ima preduvjeta, žičara izgradi. Ima projekata na kojima ćemo sigurno raditi kao što je i dovršetak biciklističke staze", kazao je u izjavi za medije novoizabrani dogradonačelnik.

Abdulah Skaka je diplomirani ekonomist, konsultant je i voditelj projekta u više firmi. Oženjen je i otac dvoje djece. Skaka je bio jedini kandidat za dogradonačelnika iz reda Bošnjaka. Kandidat je SDA, javila je Fena.

Gradsko vijeće Grada Sarajeva danas je po hitnom postupku donijelo Odluku o privremenom finansiranju Grada Sarajeva za period od 1. januara do 31. marta 2016. godine, a također je donesena Odluka o formiranju komisije za dodjelu u zakup poslovnih prostorija i garaža Grada.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije