Ugašen blog Slobodana Vaskovića, on poručio: "Dodik pokušava da me zaustavi, ali..."

12
Radiosarajevo.ba
Ugašen blog Slobodana Vaskovića, on poručio: "Dodik pokušava da me zaustavi, ali..."

Blog Slobodana Vaskovića na kojem već godinama objavljuje tekstove koji razotkrivaju kriminalnu hobotnicu unutar brojnih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini ugašen je. Ili, preciznije, više nije vidljiv osobama koje žive u našoj zemlji.

Na platformi 'blogspot' stoji sljedeće: "Uklonili smo ovaj blog zbog pravnog zahtjeva poslatog Googleu".

"Dodikov Režim pokušava da me zaustavi da objavljujem tekstove na blogu koji trenutno nije vidljiv u BiH;  Međutim, taj njihov 'uspjeh' je kratkog daha; Nastavljam kao i dosad sa drugih platformi. Imao sam ogroman broj poziva iz cijele BiH u kojim su me obavijestili da moj blog više nije vidljiv na teritoriji BiH. Očito je da Režim Milorada Dodika, kao i oni koji su sa njim u simbiozi, žele da uskrate građane BiH za istinu koju svakodnevno objavljujem na blogu", poručio je Vasković.

Senad Bašić se oglasio nakon dugo vremena, pratitelji ga zasuli porukama podrške

Naglasio je da je blog, trenutno, vidljiv u svim državama regiona, osim u BiH.

"Naravno, ne mogu me zaustaviti u iznošenju istine ni na koji način. Postoje druge platforme sa kojih ću se oglašavati svakodnevno, kao i dosad. Dok ne riješim to tehničko pitanje, tekstove ću objavljivati na FB stranici, ali i na blogu koji je vidljiv van BiH. Naravno, oglašavaću se i na društvenoj mreži X, na svom nalogu, kao i do sada.

Uopšte me nisu uznemirili, jer godinama pokušavaju da ugase blog. To samo govori o njihovoj slabosti i o tome da ja pišem istinu i samo istinu. Pozivam sve čitaoce da od ovog trenutka prate i FB stranicu - Slobodan Vasković, a vrlo brzo oglasiću se sa nove platforme koja će biti vidljiva i u BiH", zaključio je on.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak