Učesnik protesta grupe Pravda za Davida uhapšen kod Rogatice

Radiosarajevo.ba
Učesnik protesta grupe Pravda za Davida uhapšen kod Rogatice

Uhapšen je Njegoš Tomić za kojim je PU Banja Luka raspisala potragu zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru RS.

Tomić je to potvrdio objavio snimka na svom Facebook profilu.

Podsjećamo, riječ je o jednom od učesnika protesta koje je grupa Pravda za Davida organizovala 30. decembra na Trgu Krajine u Banjoj Luci.

Kako je kazao pretresena mu je kuća na planini Sjemeć kod Rogatice.

Prema izjavi Tomića, on je priveden u 8:40 sati, a pušten je u večernjim satima 19. septembra.

Razvalili su vrata i uhapsili su me kao najvećeg kriminalaca izvlačeći iz kreveta. Nevjerovatno. Dok kriminalci i njihove porodice žive i uživaju, nisu hapšeni, mi obični građani koji se borimo za pravdu dolazimo u situaciji danas hapse kao najveće kriminalce. Bilo je svašta“, pojasnio je Tomić.

Dodao je da je tačno da su prilikom pretresa pronašli oružje koje je pripadalo njegovom ocu.

U stanici su mu rekli da ga sumnjiče da je bio jedan od organizatora protesta i za sprečavanje službenih osoba u obavljanju službenih dužnosti.

Spominjali su i državni udar, ali to nije bio nikakav državni udar jer to radi vojska i druge službene osobe. Želim samo poručiti da će se borba nastaviti. Ne smijemo dozvoliti da nas ucijene, uplaše ili obeshrabre. Ja nastavljam dalje s ljudima od povjerenja koji žele pravdu za sve nas i našu djecu. Pravda za Davida“, naglasio je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak