U Sarajevu proslavljen rođendan kralja Charlesa III: Pogledajte ko je sve došao

6
Radiosarajevo.ba

U utorak, 11. juna, svečanim prijemom obilježen je rođendan Njegovog veličanstva kralja Charlesa III.

Prijem je održan u rezidenciju britanskog ambasadora Juliana Reillyja.

Obilježavanju rođendana britanskog kralja prisustvovali su brojni zvaničnici. Među njima se pojavili: prva dama BiH Mirela Bećirović, predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, potpredsjednik Federacije BiH Refik Lendo, predsjednik stranke Naprijed Šemsudin Mehmedović, lider Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović, premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk.

Svećenik iz BiH proslavio stupanje u službu: "Danas, majko, rediš svoga sina"

Među zvanicama je bio i specijalni izaslanik premijera Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske (UK) za Zapadni Balkan Stuart Peach.

U rezidenciji britanskog ambasadora danas je stigao i poznati bh. meteorolog koji je magistrirao u Velikoj Britaniji Nedim Sladić.

Tradicionlano se već 275 godina, u junu širom Ujedinjenog Kraljevstva, kao i u britanskim ambasadama širom svijeta, proslavlja rođendan suverena. Ovo je najveći događaj za većinu ambasada i prilika za jačanje bilateralnih odnosa i promociju Velike Britanije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak