U Sarajevu jutros 7, na Bjelašnici minus 2: Pročitajte i kakvo nas vrijeme očekuje do utorka

0
Radiosarajevo.ba
U Sarajevu jutros 7, na Bjelašnici minus 2: Pročitajte i kakvo nas vrijeme očekuje do utorka

Jutros je u našoj zemlje pretežno oblačno vrijeme, ponegdje na slabom kišom ili rosuljom. Na planinama sa slabim snijegom.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica -2; Sokolac 4; Sarajevo 7; Bihać, Bugojno, Jajce, Livno, Srebrenica 8; Gradačac, Sanski Most, Tuzla, Zenica 9; Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Široki Brijeg 10; Trebinje 11; Mostar 12; Neum 14; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 937 hPa, za 7 hPa je niži od normalog i lagano opada.

Bioprognoza: Tmurno vrijeme i zahlađenje, uz povremene padavine, nepovoljno će djelovati na većinu populacije. Hronični bolesnici trebaju biti oprezniji i ne izlagati se pretjeranim aktivnostima. Veći sadržaj vlage i sjeverno strujanje dodatno će pojačavati osjet hladnoće. U Hercegovini povremeno sunčanije, pri tome također sa neuobičajeno niskim temperaturama. Dolaskom noći, opšta slika će se u cijeloj zemlji neznatno poboljšati, pod uticajem nešto stabilnijeg vremena.

Znate li koji grad u Bosni i Hercegovini leži na devet rijeka?

Danas će u Bosni preovladavati pretežno oblačno vrijeme povremeno sa slabom kišom. U Hercegovini dio prijepodneva pretežno oblačno uz djelimično razvedravanje tokom dana. Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni. Dnevna temperatura zraka u Bosni od 8 do 14, a u Hercegovini do 20 °C. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Povremeno je moguća slaba kiša. Dnevna temperatura zraka oko 11 °C.

U nedjelju, pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Bosni. U Hercegovini slaba kiša u ranim jutarnjim satima. Vjetar slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima, zapadni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od 5 do 11, na jugu do 14, a dnevna od 10 do 16, na jugu do 19 stepeni.

Meteorolozi pronašli tri znaka koja ukazuju na to da nas čeka hladna zima

U ponedjeljak, na jugu Hercegovine sunčano uz umjerenu oblačnost, a u ostatku zemlje pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne se očekuje slaba kiša i lokalni pljuskovi. Vjetar umjeren na momente i pojačan zapadni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od 5 do 11, na jugu do 14, a dnevna od 10 do 16, na jugu do 22 stepena.

U utorak, umjereno oblačno vrijeme sa povremenom kišom. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 14, a dnevna od 11 do 17, na jugu do 22 stepena, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak