U Sarajevu jutros 10 stepeni: Meteorolozi objavili prognozu do ponedjeljka - bit će i sunca i kiše

1
Radiosarajevo.ba
U Sarajevu jutros 10 stepeni: Meteorolozi objavili prognozu do ponedjeljka - bit će i sunca i kiše

Jutros je u našoj zemlji bilo pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u zapadnim i jugozapadnim područjima registrovana je i slaba kiša.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -2 stepena, Sokolac 6, Drvar, Gradačac, Ivan Sedlo, Tuzla i Zvornik 7, Bijeljina, Bugojno i Doboj 8, Banja Luka, Bihać, Livno, Prijedor, Srebrenica i Zenica 9, Sanski Most i Sarajevo 10, Široki Brijeg 11, Mostar i Trebinje 12, Neum 13 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 934 milibara, za 8 milibara je niži od normalnog i sporo raste.

Bioprognoza: Biometeorološka prognoza je relativno nepovoljna. Izraženija naoblaka i kiša, sa povremeno jačim južnim strujanjem, loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Pri tome, na sjeveru uz hladniji vjetar. Temperature neće oscilirati u velikom rasponu, što će djelimično ublažiti negativne efekte pogoršanja vremena. Moguće su reakcije na promjenu u vidu reumatskih bolova, nervoze, glavobolje, u noći problemi sa snom. Uz više padavina, opšta slika biće lošija u Hercegovini.

Brigitte Macron sve oborila sa nogu modnom kombinacijom na otvaranju Olimpijade

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Poslije podne u većem dijelu Bosni padavine uglavnom prestaju, uz djelimično razvedravanje. Nešto manje oblačnosti se očekuje na krajnjem jugu u drugom dijelu dana. Vjetar u sjevernim područjima Bosne slab sjeveroistočni, a u ostaku zemlje slab do umjeren južni i jugoistočni. Najviša dnevna temperatura od 11 do 17 stepeni. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme, uz mogućnost slabe kiše. Poslije podne djelimično razvedravanje. Najviša dnevna temperatura oko 13 stepeni.

Subota: Umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom ili lokalnim pljuskovima, uglavnom u južnim, zapadnim i sjevernim područjima. Intenzivnije padavine u sjevernim i zapadnim područjima Hercegovine, a u ostalim dijelovima samo ponegdje. Vjetar slab od umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 10 do 16, na sjeveru i sjeveroistoku zemlje do 19 stepeni.

Kako ispravno postaviti zastavu Bosne i Hercegovine?

Nedjelja: U Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Povremeni lokalni pljuskovi se očekuju u Hercegovini i ponegdje u sjevernim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 13 do 19 stepeni. 

Ponedjeljak: Umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne se očekuje kiša, uglavnom u južnim i zapadnim područjima. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 13 do 19 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak