U Mostaru i Neumu već 27 stepeni: Meteorolozi najavili kišu i grmljavinu u ovim dijelovima BiH

0
Radiosarajevo.ba
U Mostaru i Neumu već 27 stepeni: Meteorolozi najavili kišu i grmljavinu u ovim dijelovima BiH

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno, a ponegdje i pretežno oblačno vrijeme. Nešto manje oblačnosti i sunčanije bilo je na jugu, istoku i sjeveru zemlje.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica 14;  Sokolac 17; Livno i Široki Brijeg 19; Bihać, Bugojno i Sarajevo 20; Srebrenica i Zenica 21; Banja Luka i Gradačac 22; Doboj i Sanski Most 23; Trebinje 24; Tuzla 25; Bijeljina 26; Mostar i Neum 27 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 939 milibara, za 3 milibara je niži od normalnog i sporo raste.

Bioprognoza: Biometeorološke prilike su relativno povoljne. Uz padavine i nešto niže temperature nego prethodnih dana, stiže značajno olakšanje. Svježina tokom noći omogućit će miran san. Savjetujemo boravak na otvorenom u manje toplom i vedrom dijelu dana. Kod meteoropata se ne očekuju veće tegobe.

SDA: Ovo je nastavak agresivne politike Vučića. Pitanje je vremena kada će doći do esklacije stanja

Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom se očekuju u Bosni i na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjeren u Hercegovini jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverni. Najviša dnevna temperatura od 27 do 33, na jugu 37 stepeni.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, nestabilno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Najviša dnevna temperatura oko 33 stepena.

Stigla prognoza do 2. augusta: Osvježenje, pa opet vreline, a evo šta donosi početak osmog mjeseca

U nedjelju, u Bosni prije podne umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje tokom poslijepodneva. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Kiša ili lokalni pljuskovi se očekuju centralnim, istočnim, sjevernim područjima Bosne i na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab u Hercegovini jugozapadni, a u Bosni sjeverni. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 18, na jugu do 21, a dnevna od 26 do 33, na jugu 35 stepeni.

U ponedjeljak, sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne lokalni pljuskovi se očekuju širom zemlje. Padavine lokalno mogu biti i obilnije, a moguća je i pojava grada. Vjetar slab u Hercegovini jugozapadni, a u Bosni sjeverni. Jutarnja temperatura zraka od 18 do 24, na jugu do 26, a dnevna od 28 do 35 stepeni.

U utorak, umjereno oblačno vrijeme. Ponegdje na jugu i zapadu može pasti i malo kiše. Krajem dana, jače naoblačenje sa padavinama. Jutarnja temperatura zraka od 15 do 21, na jugu do 24, a dnevna od 28 do 35 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak