Danas sunčano i do 40 stepeni: Pročitajte i kakvo će nam vrijeme biti do ponedjeljka

0
Radiosarajevo.ba
Danas sunčano i do 40 stepeni: Pročitajte i kakvo će nam vrijeme biti do ponedjeljka
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu oblačnost.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Sokolac 15; Bjelašnica 16; Bugojno 18; Sarajevo i Srebrenica 19; Široki Brijeg i Zenica 20; Livno 21; Zvornik 22; Bihać 23; Banja Luka, Doboj, Sanski Most i Tuzla 24; Gradačac 25; Bijeljina 26; Trebinje 27; Mostar 28; Neum 30 stepeni.

Bioprognoza: Biometeorološke prilike su relativno nepovoljne. Opća slika nešto lošija na jugu zemlje. Usljed puhanja vjetra sjevernog i sjeverozapadnog smijera te pljuskovitih padavina praćenih grmljavinom u većem dijelu zemlje, doći će do olakšanja u odnosu na prethodne dane, obzirom da će osjet sparine biti značajno manji. Savjetuje se boravak na otvorenom u manje toplom i vedrom dijelu dana. Osjetljive grupe poput hroničnih bolesnika, starijih i djece, ne trebaju se izlagati pretjeranim aktivnostima.

Pomoćnik bivšeg ministra sigurnosti BiH optužen zbog napada na policajca: 'Vidjet ćeš ko sam ja'

Pomoćnik bivšeg ministra sigurnosti BiH optužen zbog napada na policajca: 'Vidjet ćeš ko sam ja'

Danas u našoj zemlji sunčano vrijeme uz umjeren porast oblačnosti tokom dana. Poslije podne i tokom noći se očekuju pljuskovi sa grmljavinom, koji lokalno mogu biti i izraženiji. Vjetar slab u Hercegovini jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverni i sjeveroistočni. Najviša dnevna od 28 do 34, na jugu 40 stepeni.

U Sarajevu sunčano uz umjeren porast oblačnosti tokom dana. Poslije podne i dio večeri se očekuju pljuskovi i grmljavina. Najviša dnevna temperatura oko 34 stepena.

I danas na snazi upozorenje: Meteorolozi objavili prognozu do ponedjeljka - evo kad će biti kiše

I danas na snazi upozorenje: Meteorolozi objavili prognozu do ponedjeljka - evo kad će biti kiše

U subotu u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom se očekuju u Bosni i na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjeren u Hercegovini jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverni. Jutarnja temperatura zraka od 19 do 25, na jugu do 28, a dnevna od 27 do 33, na jugu 40 stepeni.

U nedjelju u Bosni prije podne umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje tokom poslijepodneva. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Kiša ili lokalni pljuskovi se očekuju centralnim, istočnim, sjevernim područjima Bosne i na sjeveru Hercegovine. Padavine uglavnom u prvom dijelu dana. Vjetar slab u Hercegovini jugozapadni, a u Bosni sjeverni. Jutarnja temperatura zraka od 18 do 24, na jugu do 28, a dnevna od 26 do 33, na jugu 37 stepeni.

U ponedjeljak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne lokalni pljuskovi se očekuju u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Vjetar slab u Hercegovini jugozapadni, a u Bosni sjeverni. Jutarnja temperatura zraka od 18 do 24, na jugu do 28, a dnevna od 28 do 34, na jugu 37 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije