U fabrici u BiH otrovano 16 radnika - pretpostavlja se da bi ovo moglo biti uzrok

3
Radiosarajevo.ba
U fabrici u BiH otrovano 16 radnika - pretpostavlja se da bi ovo moglo biti uzrok

Velibor Popović, direktor "Perutnine Ptuj" iz Srpca, kazao je da se 16 radnika ove kompanije u srijedu navečer nakon obroka požalilo na stomačne tjegobe i da su se odmah prijavili srbačkom Domu zdravlja, a da su nakon toga upućeni na Univerzitetski klinički centar RS.

"16 radnika koji rade u drugoj smjeni, negdje oko 19:30 sati prijavilo se u Dom zdravlja sa tjegobama, a onda su ih oni uputili dalje u Banjaluku", kazao je Popović. Navodi da je 15 radnika već vraćeno svojim kućama, a da je na UKC RS ostala jedna radnica. 

"Radnici su svi vraćeni, osim jedne gospođe koja odranije ima i neke druge hronične tjegobe. Mi smo sa njom stalno u kontaktu i mislim da će ona ostati na pregledima i danas te da će prenoćiti na UKC RS", naveo je Popović za Nezavisne.

Tragedija u Olimpijskom selu: Trener preminuo od srčanog udara

Sve se, kako je potvrdio Popović, dogodilo u fabričkoj menzi, gdje se svakodnevno hrane radnici. Otkrio je i šta bi mogao da bude uzrok trovanja 16 zaposlenih.

"Svi oni tu objeduju. Jučer je podijeljeno preko 400 obroka u obje smjene, a 16 radnika se prijavilo sa tjegobama. Sumnjamo da je uzrok trovanja nekakva slanina, koja povezuje sve radnike da su je konzumirali, odnosno taj obrok. Ali ne bih ništa da detaljišem, uzet će se uzorci, pa ćemo vidjeti", poručio je Popović.

Kako je dalje rekao, u kompaniji su trenutno nadležni inspektori i predstavnici Instituta za javno zdravstvo RS, koji pokušavaju da otkriju uzroke. Iz Doma zdravlja u Srpcu, potvrdili su da su im se radnici počeli javljati u srijedu naveče.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak