Tviteraš Dodik ponovo napada: 'Murphy, ako ikako možeš, prođi me se'

5
Radiosarajevo.ba
Tviteraš Dodik ponovo napada: 'Murphy, ako ikako možeš, prođi me se'

Predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorad Dodik reagovao je danas, 25. jula na saopćenje iz američke ambasade u kojem je on optužen da je sedmicama blokirao odobravanje Reformske agende.

"Ili se EU preselila na američki kontinent, ili su SAD danas postale članica EU? Ako se to nije desilo, ne vidim nikakvu logiku da se Murphy bavi evropskim integracijama BiH i Planom rasta", zapisao je samoprozvani vožd iz Laktaša na platformi X.

A, potom je nastavio vrijeđati američkog ambasadora u Bosni i Hercegovini Michaela Murphya.

Konferencijska liga: Sarajevo dominiralo, ali nije uspjelo pronaći put do mreže Spartaka

"Uzgred, ili Murphy nema televizor, ne čita novine i nema pristup internetu, ili je toliko postao opsjednut sa mnom da me vidi i tamo gdje me nema. Federacija 'gori' zbog blokade koju je učinila SDA, a Murphyju se ja priviđam. Ako ikako možeš, prođi me se", dodaje Dodik.

Podsjetimo, Ambasada SAD u BiH oglasila se povodom neuspjeha Reformske agende za BiH, optužujući predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika za njenu blokadu.

Ambasada SAD-a: Odluka SDA je bila nekorisna i neodgovorna, nisu položili test

"EU je pred političke lidere stavila Reformsku agendu, a njeno odobravanje sedmicama je blokirao predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik, koji je odbio prihvatiti dvije tačke u planu od 100 tačaka, uključujući zahtjev da RS imenuje sudije u Ustavni sud BiH i poštuje i odluke Suda.

Naše razumijevanje je da EU nije umanjila svoje zahtjeve za Reformsku agendu i da gospodin Dodik i dalje odbija pristati na posljednje dvije tačke. Nažalost, ovo je tipično za čovjeka koji dosljedno stavlja svoje interese ispred interesa onih koje tvrdi da predstavlja. Kao što smo ranije rekli, retorika i politike gospodina Dodika i dalje predstavljaju najveću prijetnju za evropsku budućnost koju građani Bosne i Hercegovine žele i zaslužuju", naveli su, između ostalog.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak