Trebinje uvelo naplatu tokom noći: Platili 81 KM za parking od petka veče do ponedjeljka ujutro

0
Radiosarajevo.ba
Trebinje uvelo naplatu tokom noći: Platili 81 KM za parking od petka veče do ponedjeljka ujutro

Trebinje je vjerovatno jedini grad, odnosno lokalna zajednica u bh. entitetu RS koje naplaćuje usluge parkiranja i tokom noći.

Upravo je takva odluka usvojena na sjednici Skupštine Grada Trebinje i odnosi se na dva zatvorena parkinga na kojima se ova usluga naplaćuje 24 sata dnevno tokom svih sedam dana u sedmici. Na ostalim, otvorenim javnim parkinzima naplaćuje se od 7 do 21 sat, od ponedjeljka do petka, a subotom od 7 do 14 sati.

Odluka, koja je usvojena 17. avgusta, izazvala je burne reakcije građana u Trebinju, a u lokalnom preduzeću „Parking servis“ kažu da je odluka donesena iz „tehničkih razloga“. Riječ je o parkingu koji je nedavno digitalizovan, imaju rampe i za šta je izdvojeno oko 600.000 KM.

Saobraćajna nesreća kod Sarajeva: Stvorene gužve na ovoj dionici

"Zbog tehničkih razloga mora da se naplaćuje 24 sata dnevno jer rampe moraju da budu stalno spuštene. Cijena po započetom satu je 1,50 KM, od 7 do 21 čas, a od ponoći do 7 je umanjena za 30 odsto i košta 1 KM", kaže za Srpskainfo Marko Miskin, direktor „Parking servisa“.

On kaže da je ova odluka stupila na snagu 25. avgusta, odnosno osmi dan od objavljivanja u „Službenom glasniku“, a objavljena je 18. avgusta.

Ovome se nismo nadali: Roboti konobari posluživat će goste u još jednom bh. gradu

On kaže da je upoznat da su odbornici Dajana i Nebojša Milišić objavili video u kojem tvrde da se odluka sprovodi nezakonito.

"To nije tačno. Odluka je bila u primjeni i kad su oni parkirali automobil, tako da je sve po zakonu, uključujući i iznos računa", poručuje Miskin.

A odbornici Dajana i Nebojša Milišić, sa Liste za pravdu i red, platili su 81 KM za uslugu parkiranja automobila na zatvorenom parkingu.

"Napravili smo test. Ostavili smo auto protekli petak, 25. avgusta, u 20:25 sati, a izašli smo 28. avgusta, devet minuta poslije osam sati. Nemoguće je izračunati po kojoj tarifi su obračunali cijenu parkiranja", kaže Milišićeva za Srpskainfo koja tvrdi da u tom periodu nije trebalo da se odluka primjenjuje i da su zbog toga podnijeli krivičnu prijavu Okružnom tužilaštvu.

Trebinje dobija prvi halal restoran

"Mi imamo dokaze, sve je rađeno po zakonu", kategoričan je Miskin, direktor „Parking servisa“.

Godišnji prihod od parkiranja u Trebinju je oko 530.000 KM.

"Nemamo mi puno parking mjesta, negdje oko 1.110 mjesta", dodaje Miskin.

Inače, cijena parkinga u Trebinju je najveća u RS. U odnosu na Banju Luku, cijena parkiranja u Trebinju je čak trostruko veća. U Banjoj Luci, u prvoj zoni sat košta 1 KM, a u Trebinju 3 KM. U drugoj zoni u Banjoj Luci sat košta 0,50 KM, a u Trebinju 1,50 KM.

Bakir Krajinović najavio nestabilno vrijeme pa otkrio kada stiže promjena: 'Trebamo biti sretni...'

Takve, više cijene u Trebinju su u toku turističke sezone, od 15. maja do 15. septembra. U drugom dijelu godine su duplo niže, ali i dalje više nego u Banjoj Luci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak