Akcija "Oganj" u Trebinju: Uhapšeni policajac i bivši pripadnik MUP-a RS

0
Radiosarajevo.ba
Akcija "Oganj" u Trebinju: Uhapšeni policajac i bivši pripadnik MUP-a RS
Foto: MUP RS / MUP RS / Ilustracija

U nastavku akcije Ministarstva unutrašnjih poslova RS kodnog naziva "Oganj", koja se odnosi na rasvjetljavanje krivičnih djela oštećenje i oduzimanje tuđe stvari i izazivanje opće opasnosti počinjenih u periodu 2020. i 2021 godine na području Trebinja, uhapšena su, kako nezvanično saznaju Nezavisne, i dvojica policajaca Damir Čolović i Mladen Milovanović, koji je bivši inspektor.

Čolović je inspektor u MUP-u RS, Policijska uprava Trebinje sa koga mjesta će biti suspendovan, a Milovanović koji je i ranije hapšen dok je bio u Upravi krim policije MUP-a RS, dovodio se u vezu sa Škaljarskim klanom iz Crne Gore.

U MUP-u RS je potvrđeno da provode ovu akciju pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Trebinje i da je uhapšeno pet osoba koja se dovode u vezu i sa izvršenjem drugih krivičnih djela: nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga , teška krađa i zloupotrebe službenog položaja ili ovlaštenja, dok se za dvije osobe još traga.

Erna Imamović dijeli svoju priču: Djetinjstvo i gubitak oca u opsadnom Goraždu

Erna Imamović dijeli svoju priču: Djetinjstvo i gubitak oca u opsadnom Goraždu

U MUP-u RS je saopćeno da će, nakon završenih aktivnosti koje provodi Uprava kriminalističke policije sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet i Policijskom upravom Trebinje, nadležnom tužilaštvu biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv ukupno 11 osoba.

Na pres konferenciji je rečeno da je u ranijim aktivnostima akcije "Oganj" uhapšena jedna osoba, a za dvojicom se traga, ali, takođe prema nezvaničnih saznanjima, nijedan od njih dvojice nije među ovim koji su danas uhapšeni.

U Okružnom tužilaštvu u Trebinju je samo potvrđeno da su od strane MUP-a RS obaviješteni o ovoj akciji i da su u komunikacijama sa pripadnicima MUP-a RS, ali da još zvanično nisu dobili nikakav izvještaj o uhapšenim i da ne mogu davati bilo kakav komentar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije