Traži se da Ministarstvo odbrane prevozi glasačke listiće: Aleksandar Goganović protiv zahtjeva

3
Radiosarajevo.ba
Traži se da Ministarstvo odbrane prevozi glasačke listiće: Aleksandar Goganović protiv zahtjeva

Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandar Goganović izjavio je za da u skladu sa funkcijom koju obavlja neće podržati zahtjev Centralne izborne komisije upućen Ministarstvu odbrane da svojim vozilima distribuišu izborni materijal za predstojeće lokalne izbore u BiH.

"Ne podržavam ideju da Ministarstvo odbrane i Oružane snage budu uključeni u izborni proces, odnosno da prevoze našim vozilima izborni materijal", rekao je Goganović upitan da prokomentariše zahtjev CIK-a upućen Ministarstvu odbrane u kojem traže pomoć u provođenju izbora, odnosno da Oružane snage svojim vozilima distribuišu izborni materijal.

Zamjenik ministra odbrane je istakao da nije korektno od CIK-a da zbog svoje neorganizovanosti i ne provođenja tenderske procedure, iako su im za te svrhe obezbijeđena sredstva, u izborni proces uvlači Oružane snage.

"Svjedoci smo da se kroz svaki izborni ciklus provlači priča o neregularnosti izbora. Neprihvatljivo mi je da sada CIK želi u istu priču da uvuče Oružane snage i na taj način eventualno uruše njihov integritet i ugled", poručio je Goganović.

Atentat u Austriji: Ubijen gradonačelnik, policija traga za napadačem

Centralna izborna komisija BiH od Ministarstva odbrane BiH zatražila je 10. septembra pomoć u provođenju izbora, tačnije da svojim vozilima distribuišu izborni materijal.

Izbori 2024 | CIK preuzeo 174 skenera za izbore: Poznato u kojim gradovima će biti instalirani

Irena Hadžiabdić, predsjednica Centralne izborne komisije BiH, rekla je da su sve institucije BiH u obavezi da pomažu u sprovođenju izbora, podsjećajući da postoje problemi sa javnom nabavkom u vezi sa transportom.

Naglasila je da je Centralna izborna komisija BiH budžet dobila krajem jula, a potrebno je provesti 48 nabavki, te da je normalno da se neke nabavke zbog žalbi ne sprovedu u roku."To se desilo i sa transportom", rekla je ona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak