Tragedija u Livnu: Od posljedica utapanja u jezeru preminuo i drugi mladić

0
Fena
Tragedija u Livnu: Od posljedica utapanja u jezeru preminuo i drugi mladić

Od posljedica utapanja u jezeru u nedjelju, 4. augusta, je na Odjelu za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje SKB Mostar preminuo 18-godisnji J.M. iz Livna.

Mladić je izgubio bitku za život usprkos silnim naporima liječnika Odjela za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje, gdje je bio hospitaliziran od nedjelje.

Njegov stariji brat 24-godisnji A.M. je od posljedica utapanja preminuo u SKB Mostar dva dana nakon hospitalizacije i borbe liječnika za njegov život.

Pred brojnom publikom: U toku su 10. po redu skokovi na Bentbaši

Naime, djelatnici PP Livno u nedjelju, 28. jula, oko 18.50 sati intervenirali su na dojavu da se na jezeru Mandek pored Livna utapaju dvije muške osobe za koje se kasnije uspostavilo da su braća.

U jezero je prvi ušao 18-godišnjak, koji se odmah počeo utapati. Njegov stariji brat pokušao ga je spasiti, ali kako su obojica bili loši plivači, ubrzo su nestali u jezeru.

Drugi kupači izvadili su iz jezera najprije mlađeg brata, a malo kasnije i starijeg. Na mjesto događaja izišli su djelatnici PU Livno i Hitne medicinske pomoći DZ Livno te pružili liječničku pomoć (reanimaciju) dvojici mladića.

Vozilima HMP DZ Livno odmah su prevezeni u Kantonalnu bolnicu u Livno, gdje im je nastavljeno pružanje liječničke pomoći, te su potom upućeni u SKB Mostar na daljnje liječenje gdje su i preminuli.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak