Tragedija kod Livna: Mladić koji je u nedjelju izvučen iz jezera Mandek preminuo

0
Radiosarajevo.ba
Tragedija kod Livna: Mladić koji je u nedjelju izvučen iz jezera Mandek preminuo
GSS BiH / jezero Mandek

Dvadesetčetverogodišnji mladić preminuo je u mostarskoj bolnici nakon posljedica utapanja na jezeru Mandek pored Livna, dok je drugi mladić, smješten na Odjelu za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje SKB Mostar, životno ugrožen.

"Jučer, 29. jula 2024. godine, unatoč naporima liječnika, preminula je muška osoba A.M. (2000.) na Odjelu za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje SKB Mostar. Pacijent J.M. (2006.) smješten je na Odjelu za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje SKB Mostar i životno je ugrožen", saopćili su iz ove ustanove.

Službenici Policijske stanice Livno u nedjelju navečer zaprimili su dojavu da se na jezeru Mandek kod Livna, utapaju dvije muške osobe. Na mjesto događaja izišli su djelatnici PU Livno i Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Livno, te pružili liječničku pomoć ( reanimaciju ), nakon čega su vozilima Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Livno prevezeni u Kantonalnu bolnicu u Livno, gdje im je nastavljeno pružanje liječničke pomoći, te su potom upućeni u Sveučilišnu kliničku bolnicu (SKB) Mostar na daljnje liječenje.

Akademik Spahić o rudarenju litijuma: Prijeti nam eko-atomska bomba, dijelovi BiH postat će pustinja

Akademik Spahić o rudarenju litijuma: Prijeti nam eko-atomska bomba, dijelovi BiH postat će pustinja

Operativnim radom na terenu pripadnici Policijske uprave Livno su utvrdili da se radi o osobama rođenim (2000. i 2006. godine ) iz Livna. Uviđaj na mjestu događaja obavili su djelatnici PU Livno, o svemu je upoznat dežurni Županijski tužitelj u Livnu, piše Hercegovina info.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije