Temperatura danas do 37 stepeni: Pročitajte i kakvo nas vrijeme očekuje do srijede

0
Radiosarajevo.ba
Temperatura danas do 37 stepeni: Pročitajte i kakvo nas vrijeme očekuje do srijede

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno vedro. Za područje cijele BiH i danas, 31. augusta, na snazi je žuto meteorološko upozorenje zbog očekivanih vrelina.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Sokolac 12; Bugojno 15; Jajce, Livno 16; Bihać, Sanski Most, Sarajevo-Bjelave 17; Banja Luka, Široki Brijeg, Tuzla, Zenica 18; Bijeljina 20; Trebinje 22; Gradačac 23; Mostar 24; Neum 26; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 946 hPa, za 3 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

Bioprognoza: Stabilna atmosfera uslovit će povoljne biometeorološke prilike. Nepovoljne efekte visokih temperatura djelimično će ublažiti vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smijera u Bosni, a u Hercegovini i jugozapadu zemlje bura. Prilikom boravka na otvorenom neophodna je zaštita kože i očiju od štetnog UV zračenja te prilagoditi odijevanje. Hroničnim bolesnicima s respiratornim i plućnim bolestima, te kardiološkim bolesnicima savjetujemo izbjegavanje pretjeranih napora.

Oglasila se policija o ubistvu žene u Gradačcu

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme uz malu oblačnost. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne slaba do umjerena bura, a u ostatku zemlje slab sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Dnevna temperatura zraka od 29 do 34, na jugu do 37 °C. U Sarajevu sunčano. Dnevna temperatura zraka oko 32 °C.

U nedjelju sunčano uz malu oblačnost. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne slaba do umjerena bura, a u ostatku zemlje slab sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od 17 do 23, na jugu do 26, a dnevna od 29 do 34, na jugu do 38 °C. 

U ponedjeljak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab, uglavnom, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 23, na jugu do 27, a dnevna od 28 do 34, na jugu do 38 °C. 

Meteorolozi objavili prognozu do kraja novembra: Kakva nas jesen očekuje?

U utorak sunčano uz malu oblačnost. Vjetar slab u Hercegovini jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 17 do 23, na jugu do 26, a dnevna od 28 do 34, na jugu i sjeveru do 37 °C. 

U srijedu sunčano uz malu oblačnost. Vjetar slab promjneljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 17 do 23, na jugu do 26, a dnevna od 30 do 36 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak