Tegeltija o izborima: CIK veoma agresivno nastupa o pitanju tog novca

7
Radiosarajevo.ba
Tegeltija o izborima: CIK veoma agresivno nastupa o pitanju tog novca

CIK o Bevandi: "Brutalno obmanjuje javnost"

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je ocijenila je neargumentiranim kvalifikacije ministra finansija i trezora BiH Vjekoslava Bevande koji tvrdi da postoji orkestriran napad na njega iz CIK-a koja "se redovno oglašava u pojedinim medijima uz tvrdnje da jedan čovjek može opstruirati donošenje budžeta ili odluku kolektivnog organa kakvo je Vijeće ministara BiH".

Kako su naveli u saopćenju, ministar Bevanda ovakvim kvalifikacijama brutalno obmanjuje javnost u Bosni i Hercegovini jer CIK nikada nije tvrdio da jedan čovjek može donijeti budžet, ali su, kažu, duboko svjesni da nekoliko ljudi u Fiskalnom vijeću i Vijeću ministara svakako mogu usporavati ili opstruirati proces usvajanja budžeta.

"Ministar Bevanda je u oba navedena tijela i ključna je osoba za prohodnost donošenja relevantnih odluka. Javnost u BiH smo detaljno upoznali i sa zakonskim osnovama za zahtjeve CIK-a i prema Ministarstvu finansija i trezora BiH, kao i prema Vijeću ministara BiH", kazali su u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak