Susjedi dolaze da pomognu: HGSS poslao tim u BiH u unesrećena područja

0
Radiosarajevo.ba
Susjedi dolaze da pomognu: HGSS poslao tim u BiH u unesrećena područja

Hrvatska gorska služba spašavanja je tokom noći sa petka na subotu poslala svoja vozila u pomoć Bosni i Hercegovini usljed katastrofalnih poplava koje su odnijele 21 život, a dok se za više desetina ljudi aktivno traga. 

Pogođeni su mnogi gradovi, ali stanje je daleko najteže u Jablanici koja je od jučer pod vodom. U Jablanici je zvanično pronađeno 16 žrtava, dok se aktivna potraga vodi za ostalima. 

Važno je napomenuti da su jučer, 4. oktobra i Republika Hrvatska i Republika Srbija odmah ponudile pomoć u smislu mehanizacije, spasioca i bilo čega što je potrebno kako bi se posljedice što prije sanirale

UŽIVO | Donja Jablanica: Automobili na gomili, oštećene kuće, cesta do Mostara u prekidu

HGSS je na svojoj Facebook stranici postavio video u kojem se vide terenska vozila kako putuju u pomoć poplavljenim područijma u BiH, a njihovu objavu prenosimo u cjelosti: 

"Timovi HGSS-a upravo su se zaputili da pruže pomoć kolegama u Bosni i Hercegovini, gdje su snažne poplave i odroni pogodili područje.

[facebook]https://www.facebook.com/watch/?mibextid=WC7FNe&v=1248329526189771&rdid=v8oWP4xCfnWcIK8v[/facebook]

U timu se nalazi 11 pripadnika HGSS-a s 4 terenska vozila i 2 plovila iz Stanica Šibenik, Dubrovnik i Orebić te potražni pas Zara."

Sve informacije o poplavama možete pratiti uživo na portalu Radiosarajevo.ba iz minuta u minut OVDJE.

Više o poplavama u BiH čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak