Suđenje Novaliću i drugima moći će se pratiti online: Evo ko može gledati i kako

2
Radiosarajevo.ba
Suđenje Novaliću i drugima moći će se pratiti online: Evo ko može gledati i kako

Sud Bosne i Hercegovine počinje s primjenom vanjskog audio-vizuelnog prenosa suđenja u krivičnim postupcima. Prenos će se vršiti preko internet-mreže YouTube, odnosno preko posebno kreiranog i zaštićenog naloga za Sud Bosne i Hercegovine, koji će u skorije vrijeme biti dostupan na službenoj web-stranici Suda.

Sud Bosne i Hercegovine će se koristiti vlastitim nalogom na internet-mreži pod nazivom „Sud Bosne i Hercegovine“. Pristup nalogu će se ostvarivati preko e-mail adrese korisnika s domenom @gmail.

"Korisnici naloga Suda će biti novinari kojima se odobri prijava za korištenje naloga, službena lica u institucijama i organizacijama s kojima Sud ima sporazum o saradnji, službena lica u institucijama i organizacijama koja vrše monitoring suđenja, te druga lica, uz obrazložen zahtjev, pri čemu će novinari koji prate suđenja pred Sudom imati prioritet u obradi prijava za korištenje naloga Suda", pojasnili su iz Suda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak