Afera "Respiratori" / Objavljeno kad počinje suđenju Fadilu Novaliću i drugima

12. 02. 2021. u 10:45:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Afera „Respiratori“ se nastavlja, naime kako je objavio Sud BiH, ročište optuženima Fadilu Novaliću, premijeru FbiH, Fahrudinu Solaku, suspendiranom direktoru Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ), Fikretu Hodžiću vlasniku „Srebrene maline“, i dopremijerki FBiH Jelki Milićević, održat će se 24. februara.

Sutkinja u ovom slučaju je Džemila Begović.

Podsjećamo, državni sud potvrdio je optužnicu krajem prošle godine protiv premijera Federacije Fadila Novalića i ostalih u predmetu “Respiratori” za udruživanje radi zloupotrebe položaja, primanja nagrade za trgovinu uticajem, pranja novca i krivotvorenja isprava.

O ovom slučaju optuženi su se izjasnili da „nisu krivi“.

“Optužnicom se optuženima stavlja na teret počinjenje navedenih kaznenih djela u svezi sa nabavkom 100 komada respiratora u vrijednosti od 10.530.000 KM, te zaštitne opreme u vrijednosti od 2.900.000 KM za potrebe borbe protiv koronavirusa u Federaciji Bosne i Hercegovine u vrijeme neposredno nakon proglašenja stanja nesreće”, navedeno je ranije u saopćenju Tužilaštva BiH.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (5)