Pogledajte dolazak Novalića, Solaka, Hodžića i Milićević u Sud BiH

10
Radiosarajevo.ba
Pogledajte dolazak Novalića, Solaka, Hodžića i Milićević u Sud BiH
Foto: Printscreen / Fahrudin Solak

U Sudu Bosne i Hercegovine danas je zakazano ročište na kojem bi se o krivici trebali izjasniti Fadil Novalić, Fahrudin Solak, Fikret Hodžić i Jelka Milićević.

Kako javlja reporter portala Radiosarajevo.ba, Solak je prvi došao na ročište.

Optužnicom se osim Novalića terete Fahrudin Solak, suspendirani direktor Federalne uprave civilne zaštite, pravno lice “F.H. Srebrena malina” Srebrenica i direktor ove firme Fikret Hodžić, te Jelka Milićević, zamjenica premijera Federacije i federalna ministrica finansija.

Pogledajte dolazak Hodžića na ročište.

Novalić, Solak i Hodžić se terete za udruživanje radi činjenja kaznenih djela u vezi sa djelima “zloupotreba položaja ili ovlasti, primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem, pranje novca, krivotvorenje ili uništenje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava, krivotvorenje službene isprave i povredu obveze vođenja trgovačkih ili poslovnih knjiga i sastavljanja financijskih izvješća i njihovo falsifikovanje ili uništavanje”, dok se Jelka Milićević tereti za nesavjestan rad u službi.

Reporter Radiosarajevo.ba portala je snimio i dolazak Milićević.

Novalić je također stigao.
Optužnicom se optuženima stavlja na teret počinjenje navedenih kaznenih djela u svezi sa nabavkom 100 komada respiratora u vrijednosti od 10.530.000 KM, te zaštitne opreme u vrijednosti od 2.900.000 KM za potrebe borbe protiv koronavirusa u Federaciji Bosne i Hercegovine u vrijeme neposredno nakon proglašenja stanja nesreće”, navedeno je ranije u saopćenju Tužilaštva BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije