Stanovnicima Istočnog Sarajeva bit će dopremljena voda iz Sarajeva

8
Radiosarajevo.ba
Stanovnicima Istočnog Sarajeva bit će dopremljena voda iz Sarajeva

Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Kantona Sarajevo Enver Hadžiahmetović rekao je da je iz Istočnog Sarajeva zatražena pomoć u vidu isporuke vode za piće.

Lijepa vijest je da će im zahtjev biti i ispunjen.

"Od Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo i KJKP Vodovod i kanalizacija Sarajevo, odgovorni iz Komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija A.D. Istočno Sarajevo zatražili su pomoć u vidu isporuke vode za piće za stanovnike Istočnog Sarajeva.

Preminuo bivši košarkaš Lakersa (33) koji je igrao sa Kobe Bryantom

KS: Do kraja godine će biti riješeno stambeno pitanje pripadnika boračke populacije s liste čekanja

Na tom području pojavio se problem sa nedostatkom vode usljed velikih suša i smanjenog dotoka pitke vode s izvorišta.

KJKP Vodovod i kanalizacija Sarajevo je kao i prošle godine izašlo u susret i građanima Istočnog Sarajeva dostavlja dovoljne količine vode za piće.

Bunari u Sarajevskom polju su puni što znači da su gubici u sistemu smanjeni, rezultat je to pravovremenog otklanjanja kvarova i rekonstrukcije cjevovoda u sklopu kredita EBRD-a.

Građani Kantona Sarajevo ne treba da brinu, i pored velike suše, redukcija vode neće biti, a kvalitet vode u skladu sa propisanim normama i standardima", poručio je Hadžiahmetović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak