Vlada KS dijeli iz robnih rezervi - evo ko će sve dobiti brašno, ulje, rižu...

1
Radiosarajevo.ba
Vlada KS dijeli iz robnih rezervi - evo ko će sve dobiti brašno, ulje, rižu...
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Vlada KS je partner Drugog međunarodnog sajma halal-industrije Sarajevo Halal Fair 2019

Vlada Kantona Sarajevo na današnjoj sjednici usvojila je zaključak po kojem će iz robnih rezervi KS biti izvršena podjela 4.500 paketa prehrambenih proizvoda i proizvoda za higijenu najugroženijim kategorijama stanovništva na području Kantona.

Vlada je današnjim zaključkom zadužila Direkciju robnih rezervi KS, da u okviru svojih nadležnosti i u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima, a u saradnji sa Ministarstvom za rad, socijalnu politiku, izbjeglice i raseljena lica, Ministarstvom za boračka pitanja i Kantonalnim centrom za socijalni rad realizira ovu donaciju.

Prema planu distribucije, 2.709 paketa namijeno je za korisnike prava na topli obrok u javnim kuhinjama, prava na stalnu novčanu pomoć, te korisnicima prava na novčanu naknadu za pomoć i njegu od strane druge osobe licima starijim od 65 godina, dok je za pripadnike boračke populacije planirana podjela 1.500 paketa.

Najveći sarajevski poeta: Deset razloga zbog kojih ćemo zauvijek pamtiti Abdulaha Sidrana

Najveći sarajevski poeta: Deset razloga zbog kojih ćemo zauvijek pamtiti Abdulaha Sidrana

Paketi će sadržavati osnovne životne namirnice i higijenske proizvode, poput brašna, ulja, tjestenine, riže, mesnih narezaka, pašteta i deterdženata...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije