Tanja Fajon na večeri sa članovima Predsjedništva BIH

Radiosarajevo.ba

U Briselu je večeras podržan zanimljiv susret. Tanja Fajon, poslanica Europskog parlamenta na svom Facebook profilu objavilaje  fotografije sa večere s trojicom članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine, predsjedavajućim Miloradom Dodikom, te članovima Željkom Komšićem i Šefikom Džaferovićem.

Fajon je uz fotografije je napisala da je riječ o neformalnoj večeri u kojoj se vodio vrlo neposredan i otvoren razgovor.
 
"Jedinstvena noć. Neformalna večera uz veoma iskren i otvoren razgovor sa trojicom članova Predsjedništva BiH. Čini se kao da imaju mnogo više zajedničkoga od onoga što ih dijeli", napisala je Fajon.

Podsjetimo, članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, Željko Komšić i Šefik Džaferović održali su sastanak i sa Federicom Mogherini, visokom predstavnicom za vanjsku i sigurnosnu politiku EU.

Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, kazao je da su u Briselu ponovljena dva ključna pitanja za BiH - a to su Upitnik EU i formiranje vlasti.

 

On je kazao da će BiH do 1. novembra pokušati da dođe do kandidatskog statusa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak