Smajić: Trojka podcjenjuje inteligenciju građana BiH

5
Radiosarajevo.ba
Smajić: Trojka podcjenjuje inteligenciju građana BiH

Euroatlantski put BiH je prije svega u rukama državnih institucija i najveću odgovornost imaju koalicioni partneri Petorke koji čine vlast (Trojka plus SNSD i HDZ), kazao je delegat (SBiH) u Domu naroda Parlamenta BiH, navodeći da "drskost i zamjena teza koju ovih dana nude građanima BiH imaju elemente provođenja politike Srpskog sveta".

"Forto, Konaković i Nikšić nijednom rječju nisu spomenuli Dodika kao ključnog kočničara, nego su se obrušili na političke partije koje se bore za BiH, ali na različit način nego što oni vide. U tom naletu cinizma spominju i Stranku za BiH koja ni na jednom nivou vlasti nije učestvovala u donošenju odluka koje su bile preduslov za prihvatanje reformi.

Naprotiv, NiP je skupa sa SDA koju Konaković kritikuje, u Unsko-sanskom kantonu poslao negativno mišljenje blokirajući politiku svog predsjednika, Konakovića! Ipak, mislim da Trojka podcjenjuje inteligenciju građana BiH, što će se, nadam se, uskoro pokazati. Upropastili su sve što su dodirnuli u posljednjih godinu i po dana, a posebno su pogazili dostojanstvo bosanskog čovjeka", navodi Smajić.

Zoran Zekić ostao bez teksta: "Dugo ovo nisam doživio, fudbal večeras nije bio pravedan"

Dodaje da u cijeloj priči čudi šutnja člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića, koji se trudi da se razlikuje od svojih koalicionih partnera, trojkaša.

"Izostanak njegove reakcije nije opravdanje, i građani očekuju od Bećirovića da se ogradi od pomenutih diletanata", smatra Smajić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak