Slobodan Popović je bio čovjek koji je imao svoj stav

Fena
Slobodan Popović je bio čovjek koji je imao svoj stav
Slobodan Popović je bio iskren, dobronamjeran čovjek od povjerenja, koji je cijenio istinoljubivost i na takve ljude ste se mogli osloniti, rekao je danas njegov prijatelj Vehid Šehić.

Na komemoraciji u Banjoj Luci je istakao da je Slobodan Popović imao karaketristiku koju treba cijeniti - imao je svoj stav i mišljenje, koje nije prilagođavao trenutku i vremenu.

"To je danas hrabost", rekao je Šehić, podsjećajući na period kada je upoznao Popovića.

"Najiskrenija su prijateljstva koja se stvaraju u neka nenormalna i ružna vremena. Da li je to sudbina ili nešto drugo, ali prvi put kada sam 1996.godine došao u Banju Luku vidio sam Popovića. Naše prijateljstvo je bilo iskreno. Imam u Banjoj Luci mnogo prijatelja, ali Pop će mi je neostajati", rekao je Šehić.

Opraštajući se od Popovića dodao je da se radi o čovjeku koji nije pripadao samo Banjoj Luci, koju je volio, već i njegovoj Tuzli, Sarajevu, Dubrovniku..., u kojima će ostati sjećanje na njega.

Osim rodbine, prijatelja i kolega, lidera PDP-a Branislava Borenovića, počasnog predsjednika PDP-a Mladena Ivanića, komemoraciji su prisustvovali i predstavnici SDP-a predvođeni Nerminom Nikšićem, NDP-a na čelu s Draganom Čavićem te brojni drugi građani.

Slobodan Popović bit će sahranjen danas na Gradskom groblju na Pobrđu u Banjoj Luci.

Rođen je 1949. godine u Kotor-Varoši, a preminuo je 17. februara u Banjoj Luci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak