Sjećanje na tragediju: 27. godišnjica helikopterske nesreće na Prokoškom jezeru

0
Radiosarajevo.ba
Sjećanje na tragediju: 27. godišnjica helikopterske nesreće na Prokoškom jezeru

Obilježavajući 27. godišnjicu tragične pogibije dvanaestoro kolega, Petera Backesa, Livija Beccaccia, Andrzeja Bulera, Davida Kriskovicha, Leah Melnick, Charlesa Morpetha, Williama Nesbitta, Marvina Padgetta, Thomasa Reinhardta, Jurgena Schaufa, Georga Stieblera i ambasadora Gerda Wagnera, prvi zamjenik visokog predstavnika Louis Crishock izjavio je:

"S dubokom zahvalnošću sjećamo se kolega iz OHR-a i UN-a koji su tragično stradali 17. septembra 1997. godine u padu helikoptera na Prokoškom jezeru, u blizini Fojnice.

Njihovo opredjeljenje za prosperitetnu i mirnu Bosnu i Hercegovinu predstavlja zvijezdu vodilju za sve nas, a uspjeh Bosne i Hercegovine bit će najbolji način da odamo počast njihovoj žrtvi. Naše misli i molitve su danas s njihovim porodicama i prijateljima".

Završen sastanak Vlade FBiH i penzionera. Evo šta je dogovoreno u Sarajevu

Rezidentna koordinatorica UN-a u Bosni i Hercegovini, Ingrid Macdonald, ovim povodom je izjavila:

"Danas odajemo počast našim kolegama, dvanaest hrabrih žena i muškaraca koji su dali svoje živote radeći za bolju budućnost Bosne i Hercegovine. Odajemo počast njihovom profesionalizmu, opredjeljenju i radu u nastojanju da ovoj zemlji osiguraju trajni mir. Čuvajući ih u sjećanju i izražavajući poštovanje njihovim porodicama, još jednom potvrđujemo našu odlučnost da njihovo naslijeđe ne bude zaboravljeno".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak