Sjećanje na 9 Sarajlija koji su ubijeni jer su došli na dženazu: 32 godine od strašnog zločina

1
Radiosarajevo.ba
Sjećanje na 9 Sarajlija koji su ubijeni jer su došli na dženazu: 32 godine od strašnog zločina

Delegacija Kantona Sarajevo položila je danas, 28. septembra, cvijeće na mjesto masakra na mjesnom mezarju u naselju Boljakov Potok, te odala počast ubijenim sugrađanima.

Prije 32 godine, za vrijeme dženaze Fatimi Jusić na pomenuto mezarje ispaljene su s položaja Vojske RS-a iz Nedžarića dvije granate, od kojih je jedna pala među okupljene građane. Od njenog rasprskavajućeg dejstva ubijeno je devet, a ranjeno 20 naših sugrađana.

Ubijeni su: Asim Cvrk, Meho Čakarić, Alija Čaušević, Imšir Kerla, Mustafa Karajčić, Ibrahim Šehović, Ramo Veljan, te dvije N.N. muške osobe.

Stravična nesreća na reli utrci: Automobil sletio sa staze i usmrtio gledaoca (22)

Kako je poručeno sa ovog mjesta, ožiljci od posljedica agresorskih djelovanja, bol i nevjerica, još uvijek vladaju našim dušama, jer se voljeni nikada ne zaboravljaju.

Također je istaknuto i da se zaboravu neće prepustiti sve patnje civila Sarajeva i torture kojima su bili izloženi tokom četverogodišnje opsade grada.

Osim kantonalne delegacije koju su predvodili zastupnica u Skupštini Vedrana Vujović i pomoćnik u Ministarstvu za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Nurija Hodžić, te porodica i prijatelja ubijenih, obilježavanju ove tužne godišnjice prisustvovale su i delegacije Grada Sarajeva, Općine Novi Grad, Mjesne zajednice, te predstavnici Unije civilnih žrtava rata KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak