SDS objavio snimak: 'Vojnik Oružanih snaga BiH po nalogu Staše Košarca kupuje glasove za SNSD'

15
Radiosarajevo.ba
SDS objavio snimak: 'Vojnik Oružanih snaga BiH po nalogu Staše Košarca kupuje glasove za SNSD'

Srpska demokratska stranka (SDS) je objavila audio snimak na kojem se, prema tvrdama, čuje vojnik Oružanih snaga Bosne i Hercegovine Milan Ruduljić koji po nalogu ministra Staše Košarca kupuje glasove za SNSD-ovog kandidata, zauzvrat nudeći radna mjesta.

"Podsjećamo da zaposlenici Oružanih snaga BiH prema zakonu ne smiju biti politički eksponirani ni na koji način. Ruduljićeva supruga je aktuelna odbornica u Skupštini opštine Istočna Ilidža, gdje je do skoro obavljala funkciju i potpredsjednice Skupštine a nakon smjene ministar Košarac ju je smjestio u svoj kabinet kao savjetnicu.

Također, Ruduljićeva supruga je nosilac liste Srpske radikalne stranke u Istočnoj Ilidži na ovim izborima", rekli su iz SDS-a.

Ugledni američki profesor: 'Brinu me Dodik i Čović. Nisam siguran da je ovo najgore što smo vidjeli'

Naglasili su i da je kupovina glasova i trgovina utjecajem krivično djelo, te da će cijeli slučaj prijaviti Centralnoj izbornoj komisiji.

"Također, Oružane snage BiH podsjećamo da je njihov zaposlenik prekršio odredbe svog ugovora koje se tiču obaveze apolitičnosti vojnika što predstavlja osnov za suspenziju ili čak otkaz pripadnika oružanih snaga BiH. Nečasne aktivnosti Milana Ruduljića prijavićemo i Centralnoj izbornoj komisiji od koje očekujemo da postupi prema odredbama Izbornog zakona", zaključuju iz SDS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (15)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak