Aktivista SNSD-a fizički napao Božidara Novakovića i pocijepao mu košulju

7
Radiosarajevo.ba
Aktivista SNSD-a fizički napao Božidara Novakovića i pocijepao mu košulju
PDP / Božidar Novaković napadnut od strane SNSD aktiviste

Opštinski odbor PDP-a oštro osuđuje fizički napad aktiviste SNSD-a N.Z. na člana Predsjedništva PDP-a i kandidata za odbornika u SO Istočna Ilidža Božidara Novakovića i poziva policiju i nadležne organe da slučaj dovedu do kraja i sankcionišu siledžijsko ponašanje.

"Aktivista SNSD-a N.Z. juče je autom presreo Novakovića, koji se vraćao sa redovnih predizbornih aktivnosti, prijetio mu da će imati problema ako bude i dalje dolazio u naselje Kasindo, a kada je Novaković pozvao policiju, fizički je nasrnuo na njega, i nanio mu lakše tjelesne povrede – prijeteći, stezao ga je za vrat, pocjepao mu je košulju i otrgnuo mu telefon iz ruke", navode iz PDP-a.

Slučaj je prijavljen policiji i na osnovu iskaza i medicinske dokumentacije, očekuje se, dodaju, pokretanje krivične prijave protiv stranačkog nasilnika.

Doktor iz Tuzle za intervenciju poslije radnog vremena dobio 12,50 KM

Doktor iz Tuzle za intervenciju poslije radnog vremena dobio 12,50 KM

"Članovi SNSD-a koji su prisustvovali fizičkom napadu ravnodušno su posmatrali nasrtaj aktiviste u svom siledžijskom ponašanju koje se već nekoliko puta ponavlja, u vidu presretanja vozila na putu i verbalnih prijetnji.

Ovakvo ponašanje SNSD-a je jadno i nedopustivo, ljudi se u nedostatku političkih argumenata služe nečasnim radnjama i zastrašivanjem pojedinih kandidata pokušavajući na nezakonit, drzak i bezobziran način uticati na izborne rezultate", rekao je Bojan Dragić, predsjednik Regionalnog odbora PDP za Izbornu jedinicu 8 i član Predsjedništva PDP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije