SDA: "Umjesto da kupe letjelicu za gašenje požara vlast sebi kupuje automobile"

34
Radiosarajevo.ba
SDA: "Umjesto da kupe letjelicu za gašenje požara vlast sebi kupuje automobile"

Sramotna odluka Vlade FBiH da izdvoji 1.6 miliona KM za kupovinu automobila premijeru i ministrima, umjesto za kupovinu letjelica namijenjenih za gašenje požara, još jednom potvrđuje da nametnuta vlast nema nimalo odgovornosti i osjećaja za potrebe građana, saopćeno je danas, 13. augusta, iz Stranke demokratske akcije (SDA).

"Poznato je da je Vlada Fadila Novalića 2023. godine izdvojila 30 miliona KM za kupovinu letjelica za gašenje požara. Aktuelna vlast je taj novac preusmjerila na udovoljavanje želja HDZ-u BiH i kupovinu glasova za skupljanje parlamentarne većine.

Umjesto da u ovoj godini isprave tu katastrofalnu grešku i nabave neophodne letjelice za gašenje požara, odlučili su novac trošiti na vlastiti komfor. Zbog takvog bezobzirnog pristupa građani su prepušteni sami sebi, dok požari uništavaju višestoljetne šume i pustoše mukotrpno stvaranu imovinu", stava su u SDA.

Vlada FBiH je u nepunih osam mjeseci ove godine građane zadužila za čak 600 miliona KM, vele iz ove stranke te dodaju:

Zemljotres u Hrvatskoj

"Pored tolikih zaduženja i rasta prihoda od poreza, nedostaje novca za kapitalne projekte, gašenje požara, lijekove, povećanje penzija i plaća, jeftiniju struju, kulturu i ostale obaveze, ali ima za kupovinu luksuznih automobila premijeru Nerminu Nikšiću i ostalim ministrima. Takav odnos predstavlja vrhunac sebičnosti i bahatog poigravanja sa strpljenjem javnosti. Jasno je da aktuelna vlast nema legitimitet i naklonost naroda, ali bi trebala imati minimum obraza i obzira prema građanima."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (34)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak