Hvala, susjedi: Hrvatska u BiH ponovo poslala kanader i protupožarni avion

7
Radiosarajevo.ba
Hvala, susjedi: Hrvatska u BiH ponovo poslala kanader i protupožarni avion
FOTO: Facebook / Hrvatski kanader

Hrvatski kanader i protupožarni avion ponovo su u Bosni i Hercegovini kao ispomoć pri gašenju požara.

Kako je saopćeno na stranici "Granični prijelaz Maljevac" tri hrvatska kanadera ovih dana imaju pune ruke posla.

Gase i gasili su požare u Sloveniji, Italiji, Puli i Dalmaciji, a nakon ugašenog požara kod Karlobaga u Dalmaciji, treći hrvatski kanader je dođao u Bosnu i Hercegovinu.

Hrvatska nam je poslala i protupožarni avion Canadair CL-415 koji u Kamešnicu i Blidinje stiže nakon što je ugasio požar na području Lečevice u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Podsjetimo, Bosna i Hercegovina se ovih dana suočava s požarima na brojnim mjestima, a najteže je bilo kod Boračkog jezera, u Čapljini, Čitluku...

Pročitajte današnje i trenutne akcije tri Hrvatska kanadera CL-415 na požarištu: Dakle, gasili su jutros požar u Sloveniji pa se vratio u Pulu da naspe goriva, ali u međuvremenu je blizu Pule izbio požar pa je onako usput i to ugasio pa onda se vratio opet u Sloveniju a trenutno sad u 19h dva kanadera gase požar u Italiji. To nije sve,, trenutno sad u Dalmaciji kod Karlobaga treći kanader gasi požar a čim završi dobio je naređenje da ide u Bosnu i Hercegovinu na gašenje.. Obavijest u 18:45h glasi ⬇️ Jedan protupožarni avion Canadair CL-415 gasi 🔥 na području Lečevice u Splitsko-dalmatinskoj županiji, nakon čega će se isti avion preusmjeriti na požarište Kamešnica i Blidinje u 🇧🇦 Bosnu i Hercegovinu. Na požarištu kod Karlobaga angažirani su jedan Kanader i Airtractor. ----------- Znači ovi piloti 🛩️ su neumorni,,gase na 100 strana i svaka im čast 👏

Posted by Granični prijelaz Maljevac on Saturday, July 23, 2022

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije