SDA predala kandidatske liste CIK-u: Imamo visoka očekivanja

M. A.

Stranka demokratske akcije (SDA) danas je Centralnoj izbornoj komisiji Bosne i Hercegovine (CIK BiH) predala kandidatske liste za predstojeće izbore u našoj zemlji.

Kako su danas kazali predstavnici vladajuće političke stranke u našoj zemlji, uprkos ujedinjenosti opozicije sigurni su da će u najmanju ruku zadržati vlast u već osvojenim lokalnim zajednicama.

"SDA je predala kandidatske liste. Imamo 58 kandidatura za načelnike i gradonačelnike. Pored samostalnog nastupa, SDA nastupa i u koalicijama. Primjerice, u Srebrenici je kandidat SDA kojeg su podržale probosanske stranke, a također smo podržali i nezavisnog kandidata za načelnika Stoca", poručio je Halid Genjac.

Što se tiče kandidata za načelnike u Sarajevu, on je potvrdio da su imena koja kruže u medijima kandidati za popunjavanje mjesta u izvršnoj vlasti.

"Imamo visoka očekivanja. Tačnije, smatramo da ćemo zadržati već osvojene lokalne zajednice uz dodatna dva ili tri načelnička mjesta. Mnogi nam zamjere stvaranje određenih koalicija i imali smo problema pri ostvarivanju saradnji, ali morate znate da pri spajanju koalicija jedina stvar kojima se svi vode jeste politički interes", naveo je Genjac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak