Schmidt razgovarao s Kasanofom: "SAD podržavaju upotrebu bonskih ovlasti da se odbrani Dayton"

6
Radiosarajevo.ba
Schmidt razgovarao s Kasanofom: "SAD podržavaju upotrebu bonskih ovlasti da se odbrani Dayton"

Alexander Kasanof, novi zamjenik pomoćnika američkog sekretara za zapadni Balkan, susreo se danas, 1. septembra, s visokim predstavnikom u našoj zemlji Christianom Schmidtom.

Kako se doznaje iz Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, Kasanof i Schmidt su se susreli na GLOBSEC forumu.

Inače, Kasanof je na ovoj poziciji zamijenio Gabriela Escobara. Dodajmo i kako se ovogodišnje, 19. izdanje GLOBSEC Foruma održava od 30. augusta do 1. septembra u Pragu, Češka. Poznat kao jedna od najvažnijih europskih platformi za dijalog, GLOBSEC Forum ima za cilj naglasiti rastući značaj srednje i istočne Europe u održavanju globalne stabilnosti.

Lijepe vijesti sa aerodroma u Sarajevu: Planiraju nove aviolinije

A, Schmidt i Kasanof, kako navode iz Ambasade, razgovarali su o trenutnoj političkoj situaciji u našoj zemlji. 

"Sjedinjene Američke Države snažno podržavaju visokog predstavnika i njegovu upotrebu bonskih ovlasti kada je to potrebno za odbranu Daytonskog mirovnog sporazuma i zaštitu suvereniteta, teritorijalnog integriteta i multietničkog karaktera Bosne i Hercegovine", zaključili su iz Ambasade SAD-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak