Otišao i Gabriel Escobar: Evo ko je novi izaslanik State Departmenta za Zapadni Balkan

12
Radiosarajevo.ba
Otišao i Gabriel Escobar: Evo ko je novi izaslanik State Departmenta za Zapadni Balkan
DW / Gabriel Escobar

Alexander "Sasha" Kasanof izabran je za zamjenika pomoćnika državnog sekretara za Zapadni Balkan, kao i štampu i javnu diplomatiju u Birou za evropske i evroazijske poslove, saopćio je State Department. Na tom mjestu zamijenit će Gabriela Escobara čiji je mandat istekao 31. maja.

Kasanof je prethodno služio kao izvršni pomoćnik bivšeg podsekretara za politička pitanja Victorije Nuland i vršioca dužnosti podsekretara za politička pitanja Johna Bassa.

Služio je u Irskoj, Turkmenistanu, Čileu i Ukrajini.

Marinović najavio saradnju s Barbarezom: "Cilj je stvarati igrače za A selekciju"

Marinović najavio saradnju s Barbarezom: "Cilj je stvarati igrače za A selekciju"

Kako se navodi, dobio je nagradu James Clement Dunn za izvrsnost za rad na mjestu političkog savjetnika u Američkoj ambasadi u Kijevu tokom Majdanske revolucije.

Navodi se da zadaci Kasanofa u Washingtonu uključuju rad na mjestu direktora Kancelarije za globalnu politiku i programe u Birou za međunarodne narkotike i poslove sprovođenja zakona, rad na mjestu zamjenika direktora osoblja Izvršnog sekretarijata, direktora Kancelarije za istočnoevropske poslove i zamjenika direktora Kancelarije za pitanja Kavkaza i regionalne sukobe.

Kasanof je završio Nacionalni ratni koledž, Školu za napredne međunarodne studije Univerziteta John Hopkins i Hamilton College. Osim engleskog, govori francuski, italijanski, ruski i španski jezik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije