Sastali se Christian Schmidt i Bakir Izetbegović: Evo o čemu su razgovarali

33
Radiosarajevo.ba
Sastali se Christian Schmidt i Bakir Izetbegović: Evo o čemu su razgovarali

Visoki predstavnik Christian Schmidt sastao se u ponedjeljak, 9. septembra, s predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem kako bi razmijenili mišljenja o aktualnim političkim kretanjima u Bosni i Hercegovini.

Schmidt je tokom sastanka naglasio kako je dužnost svih političkih aktera da djeluju odgovorno i konstruktivno u pravcu zajedničkih ciljeva i prosperiteta cijele države na njenom putu euroatlantskih integracija.

"Visoki predstavnik je podijelio zabrinutost koju je izrazio predsjednik SDA u vezi s nedavnim izvješćima o uključivanju osuđenih ratnih zločinaca u nastavne programe historije u RS-u bez odgovarajućeg objašnjenja njihove pune uloge i potonjih presuda za ratne zločine.

U Hrvatskoj uočena rijetka morska kornjača: Nalazi se na Crvenom popisu ugroženih vrsta

Obrazovanje mora pomoći mlađim generacijama da spoznaju istinu kako bi prevladali užase prošlosti i okrenuli se boljoj budućnosti u duhu suživota i zajedničkih prioriteta", napisali su iz OHR-a na platformi X (nekadašnji Twitter).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (33)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak