Sanja Vulić postala 'stručnjakinja' i za državnu imovinu: Današnja meta su joj Komšić i Bećirović

11
Radiosarajevo.ba
Sanja Vulić postala 'stručnjakinja' i za državnu imovinu: Današnja meta su joj Komšić i Bećirović

Zastupnica SNSD-a u Parlamentarnoj skupštini BiH Sanja Vulić,  koja često preuzima ulogu advokata stranačkog šefa Milorada Dodika, ovaj put je napala članove Predsjedništva BiH Željka Komšića i Denisa Bećirovića zbog zakona o državnoj imovini.

Za medije iz bh. entiteta RS kazala je da je "na političkoj sceni BiH u toku intenzivno raspakivanje Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH, a sada i sve izraženija želja da dođe kraj dejtonske BiH, što jasno poručuju dva bošnjačka člana Predsjedništva BiH".

Reagujući na to što su članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Denis Bećirović uputili u proceduru prijedloga zakon o državnoj imovini BiH, Vulić tvrdi da je "Dejtonom jasno definisano da imovina pripada entitetima, ali očigledno da to ne zanima bošnjačke političare, niti međunarodnu zajednicu", što nije tačno.

Parlament FBiH drastično povećao kazne za trgovce: Hoće li to zaustaviti divljanje cijena?

"Dvojica bošnjačkih članova Predsjedništva svojim nerazumnim potezima skoro svakodnevo pokazuju šta im je cilj - unitarna BiH, bez entiteta, sa dominacijom bošnjačkog naroda nad Srbima i Hrvatima", rekla je Vulić.

Prema njenim riječima, 'prvi korak na tom putu bio je oduzimanje pozicije člana Predsjedništva, u sadašnjem slučaju, hrvatskom narodu, a naredni je jurišanje na imovinu'.

"Da jednonacionalne zemlje nemaju budućnost, to bi morali znati i ambasadori SAD i Velike Britanije. No, ko šta zna i želi, nije naša stvar. RS je za dejtonsku BiH, a bilo kakav drugi avanturizam predstavlja kraj državne zajednice BiH", navela je Vulić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak