Sanja Vulić ponovno "briljirala": 'Stablo ispred Suda BiH posječeno - spremao se atentat na Dodika?'

19
Radiosarajevo.ba

Sanja Vulić, šefica Kluba poslanika SNSD u Parlamentu Bosne i Hercegovine, nakon ročista Milorada Dodika u Sudu BiH, u srijedu 25. septembra 2024. godine, izjavila je da su se njene tvrdnje o pripremi atentata na Dodika - obistinile, a da su mediji iz Sarajeva te tvrdnje ismijavali.

Sanja Vulić je istakla da nije iznenađena što izjave političara iz bh. entiteta RS često postaju predmet ruganja u Sarajevu.

"Јoš u februaru sam upozoravala da iz krugova Ambasade SAD u BiH imamo informaciju da se sprema atentat na predsjednika Dodika. Postavljala sam pitanje zašto su stabla ovdje posječena. Tada smo imali razne matpise iz Sarajeva, da sam blesava, luda, da se ulizujem i tome slično", rekla je Vulićeva novinarima bh. entiteta RS.

Njemačka ekonomija će se ponovo smanjiti 2024. godine

Ona je upitala gdje je sada izvinjenje medija iz FBiH, sada kada postoje provjerene informacije da je Obavještajno-bezbjednosna agencija, zajedno sa određenim stranim ambasadama, pripremala atentat na Dodika.

"Ne tražim ja izvinjenje, ali sam jako zahvalna Srbiji i njenim službama što smo uspjeli sačuvati lidera da je među živima, a ne na onom svijetu, što je bio cilj određenih ambasada, koje su htjele da im on bude poslušnik, što nikada neće biti", zaključila je Vulićeva.

Milorad Dodik u Sudu ponavlja istu priču: "Sve je ovo glupost, gubljenje vremena"

Sanja Vulić je u centar medijske pažnje dospjela sa izjavom da je Milorad Dodik za nju "Bog i Tito", a kao što vidimo nastavlja sa "briljiranjem" u izjavama o aktuelnim dešavanjima. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (19)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak