Salkić traži hitnu reakciju: "Plaćanja poljoprivrednicima su blokirana, moramo usvojiti strategiju"

1
Radiosarajevo.ba
Salkić traži hitnu reakciju: "Plaćanja poljoprivrednicima su blokirana, moramo usvojiti strategiju"

Zastupnik iz Narodnog evropskog saveza u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Sandi Salkić uputio je inicijativu da se sazove hitna sjednica kako bi se razmotrila mogućnost usvajanja strategije za poljoprivredu.

"Naši poljoprivrednici moraju biti prioritet!!! Kao predsjednik Odbora za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo podnio sam prijedlog predsjedavajućem predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH za održavanje hitne sjednice na kojoj bismo razmatrali usvajanje strategije za poljoprivredu FBiH. Bez ove strategije, plaćanja poljoprivrednicima su blokirana, što predstavlja ogromnu štetu za naše vrijedne poljoprivrednike i cijelu poljoprivrednu industriju", rekao je Salkić. 

Zastupnik je naveo da se naša zemlja oslanja na rad i trud poljoprivrednika koji osiguravaju hranu za sve nas. 

Tragedija u Olimpijskom selu: Trener preminuo od srčanog udara

"Oni zaslužuju sigurnost i podršku koju im možemo pružiti samo kroz jasno definiranu strategiju i pravovremena plaćanja. Vrijeme je da se ovaj problem riješi hitno i prioritetno te se nadam da će potpis 30 zastupnika Parlamenta FBiH biti i više nego dovoljno da se sjednica održi i da se usvoji Strategija poljoprivrede FBiH", poručio je Salkić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak