SAD će do kraja godine ukinuti vize za državljane Hrvatske

Hina
SAD će do kraja godine ukinuti vize za državljane Hrvatske

Sjedinjene Države trebale bi do kraja godine Hrvatima ukinuti vize, a dvije zemlje potpisati sporazum o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja, izjavio je u u Munchenu hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman.

Hrvatska, Rumunija, Bugarska i Kipar jedine su članice EU-a kojima SAD još nije ukinuo vize. Poljska je iz viznog režima isključena krajem prošle godine.

Dok Rusija uvodi vize za kineske turiste, Trudeau upozorava na diskriminaciju Grlić se u Muenchenu sastao s američkim državnim sekretarom Mikom Pompeom i poslije rekao kako bi i vize i dvostruko oporezivanje trebali biti riješeni do kraja godine.

"Sve smo (uvjete) ispunili i to je pitanje trenutka. To je u interesu i hrvatskih i američkih gospodarstvenika", rekao je novinarima Grlić Radman.

On se s Pompeom sastao u petak, uoči početka sigurnosne konferencije u Muenchenu, vodećeg svjetskog foruma za raspravu o međunarodnoj sigurnosnoj politici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak