Ronilački klub Bosna nastavlja sa akcijama čišćenja voda

Radiosarajevo.ba

Tokom ove godine, pod vodstvom Ronilačkog kluba Bosna nastavlja se veliki niz eko akcija. U drugoj fazi u sklopu projekta “Voda je život - neka bude čista” izvršit ćemo četiri akcije čišćenja rijeka i jezera.

Uz podršku brojnih građana, Ronilački klub Bosna iz Sarajeva već 21. jula započet će s prvom od četiri akcije čišćenja. Prva lokacija na kojoj će se čistiti je Prokoško jezero kod Fojnice, a nakon toga uslijedit će čišćenja na lokacijama: Modračko jezero kod Tuzle (4. august), Šićko jezero kod Tuzle (5. august) i rijeka Bosna kod Sarajeva (8. septembar).

O važnosti ovog eko projekata govori činjenica da je prošlih osam godina u akcijama čišćenja sudjelovalo preko 300 ronioca, a izronjeno je i zbrinuto više od 3.000 vreća otpada, uglavnom plastike, boca i gume.

Ronilački klub Bosna poznat je po predanom radu i brojnim akcijama kad je u pitanju zaštita i očuvanje voda. Njihovo je djelovanje rezultat predanog i stručnog rada članova, koji svojim entuzijazmom prednjače u segmentu očuvanja okoliša i razvoju sportskih aktivnosti.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak