Reakcija SDA na Dodikove prijetnje: "Krajnje je vrijeme da bude zaustavljen, problemi će biti veći"

12
Radiosarajevo.ba
Reakcija SDA na Dodikove prijetnje: "Krajnje je vrijeme da bude zaustavljen, problemi će biti veći"

Najava Milorada Dodika da će u Narodnoj skupštini RS usvojiti zakon kojim oduzima nadležnost Centralnoj izbornoj Komisiji BiH na području ovog entiteta, novi je nasrtaj na ustavno-pravi poredak Bosne i Hercegovine – tvrdi Stranka demokratske akcije (SDA) BiH u saopćenju.

Ističu da kontinuirani napadi na državu i njene nadležnosti, a posebno udar na Ustavni sud Bosne i Hercegovine, Dodikov su pokušaj puzajuće secesije.

Smatraju da se tome konačno mora stati u kraj jer ne postoji više nijedno opravdanje za popustljivost Vijeća za implementaciju mira (PIC) i Ureda visokog predstavnika (OHR).

Francuska pokrenula veliku operaciju: Stotine uhapšenih u neredima, ima i poginulih

"Nije nikakav alibi međunarodnim zvaničnicima to da će Dodik izazvati probleme ukoliko se ne udovolji njegovoj ucjenjivačkoj 'balvan' politici. Problemi će biti mnogo veći ukoliko Dodik ne bude zaustavljen u urušavanju Dejtonskog mirovnog sporazuma. Toga moraju biti svjesni svi.

Zabrinjavajuća je šutnja međunarodnih zvaničnika, ali i stranaka Trojke, čija nesposobnost da se suprotstavi Dodikovoj politici postaje opasna po državu", zaključeno je u saopćenju SDA BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak