Ramo Isak reagovao na novo navijačko nasilje: "To je ozbiljna prijetnja sigurnosti"

15
Fena
Ramo Isak reagovao na novo navijačko nasilje: "To je ozbiljna prijetnja sigurnosti"

Ovakva ponašanja huligana poprimaju ozbiljne karakteristike ponašanja koji počinje predstavljati ozbiljnu prijetnju sigurnosti – ne samo Hercegovačko–neretvanskog kantona već i Bosne i Hercegovine, izjavio je danas za Fenu federalni ministar unutarnjih poslova Ramo Isak.

Posljednji incident desio se tokom prošle noći kada je više maskiranih osoba napalo mladića (19), te ga tukli palicama.

Isak poručuje da se nacionalističkim i fašističkim ponašanjima, kao i o nedopustivom nasilju dijela navijača u Hercegovačko-neretvanskom kantonu mora stati u kraj.

Oglasio se pretučeni dječak (14) iz Blagaja: Svi su bili stariji od mene, tukli su me zbog majice

Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova, kao i svaki put do sada, spremno je pomoći Ministarstvu unutrašnjih poslova Hercegovačko - neretvanskog kantona u borbi protiv svih pojavnih oblika kriminaliteta, a koji su u njihovoj nadležnosti.

"Koristim ovu priliku i da informišem građane kako je na moj prijedlog formirana Radna grupa za izradu jedinstvenih načela o sigurnosti sportskih događaja u Federaciji Bosne i Hercegovine, a u kojoj se nalaze predstavnici Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, Federalne uprave policije i svih deset kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova", rekao je Isak za Fenu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (15)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak