Naprijed: Nenad Nešić i Ramo Isak moraju preuzeti odgovornost

4
Radiosarajevo.ba
Naprijed: Nenad Nešić i Ramo Isak moraju preuzeti odgovornost
Foto: Prtscr / Youtube / Ramo Isak u spotu

Naprijed BiH! izdala je saopćenje zbog tragedije u Sanskom Mostu, ali i ponašanja dva ministra. 

Kako navode u saopćenju iz stranke Naprijed BiH!, ministri iz Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske, pretvorili su se u "klaunove", baveći se međusobnim prepucavanjima i šalama.

Oštre riječi upućene su nakon tragedije u Sanskom Mostu koja je potresla Bosnu i Hercegovinu. 

Oglasio se brat ubice nakon trostrukog ubistva u Sanskom Mostu: 'Ne znam šta mu je bilo'

Oglasio se brat ubice nakon trostrukog ubistva u Sanskom Mostu: 'Ne znam šta mu je bilo'

"Ovo nije vrijeme za cirkus, već za ozbiljno preuzimanje odgovornosti i rješavanje sigurnosnih problema koji ugrožavaju našu zajednicu", dodaju, te navode da "njihova nesposobnost i neozbiljnost ne samo da ponižava naše institucije, već direktno ugrožava živote naših građana".

"Vrijeme je da se konačno preuzme odgovornost za sigurnost u ovoj zemlji, a ne da se rugaju narodu dok nam kriminalci šetaju ulicama", navedeno je u saopćenju. 

Dok svjedočimo monstruoznim zločinima na našim ulicama, zgražavajući se nad porastom nasilja, Ramo i Nešić, koji bi...

Posted by Naprijed BiH on Wednesday, August 21, 2024

Poručili su i da je "dosta igranja sa sigurnošću i živcima ovog naroda – DOSTA JE VIŠE! Ako niste sposobni obavljati svoj posao, povucite se i prepustite ga onima koji znaju kako zaštititi ovaj narod!"

Podsjećamo, Nenad Nešić, Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, te Ramo Isak, Ministar unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine, danas su imali "duel" u kojem je Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak na svom Facebook profilu komentirao je incident u Sarajevu koji se dogodio u srijedu, 21. augusta, u kojem je vozač iz Sarajeva preticao službeno vozilo u kojem se nalazio ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić.

Ramo Isak ismijao Nešića: 'Nenad je čovjek koji je naučio voziti se nekvalitetnim putevima'

Ramo Isak ismijao Nešića: 'Nenad je čovjek koji je naučio voziti se nekvalitetnim putevima'

Podsjetimo, Tužilaštvo Kantona Sarajevo utvrdilo je da nema elemenata krivičnog djela u incidentu, a komentar ministra Rame Isaka prenosimo u cijelosti:

"Nenad Nešić je čovjek koji je naučio voziti se nekvalitetnim putevima gdje su vozači prinuđeni, zbog vlastite sigurnosti, voziti sporije". 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije